StocksRO: Cotatii si grafice actiuni pe iPhone
Acum este mai comod si mai rapid sa iti urmaresti actiunile preferate. Intercapital Invest iti pune la dispozitie aplicatia StocksRO pe terminalele mobile iPhone ale Apple, pentru cotatii si grafice ale actiunilor romanesti. Aplicatia este gratuita si reprezinta o premiera pentru Romania.


Instalare

Pentru instalarea aplicatiei cautati stocksro in App Store pe iPhone, sau urmati acest link. Linkul va accesa App Store (de pe iPhone) / iTunes Store (de pe calculator) pentru incarcarea aplicatiei.

Aplicatia StocksRO poate fi instalata numai pe iPhone sau iPod Touch (pentru alte tipuri de terminale mobile Intercapital Invest pune la dispozitia clientilor sai aplicatia Intercapital Start Mobile, disponibila pe web la adresa m.intercapital.ro).

Prezentare generala

Cu StocksRO investitorii la bursa pot forma un portofoliu propriu de actiuni, obligatiuni, indici si instrumente derivate tranzactionate in Romania, pot urmari preturile acestora si pot trasa grafice ale evolutiilor istorice.

StocksRO este conceputa si publicata de Intercapital Invest. Aplicatia este configurabila, furnizeaza grafice trasate pe 6 luni, unul, doi sau trei ani si intra-day, precum si informatii despre tranzactii (preturi, variatie, volume, valori ale tranzactiilor).

Pentru usurinta in utilizare, StocksRO este proiectata intr-un format similar cu aplicatia Stocks, preinstalata pe iPhone. StocksRO este disponibila in limbile romana si engleza, si functioneaza atat pe iPhone cat si pe iPod Touch.

StocksRO este disponibila in mod gratuit tuturor investitorilor cu preturi decalate cu 15 minute. Clientii Intercapital Invest se pot loga cu numele de utilizator din Intercapital Start pentru preturi in timp real.Utilizare

In ecranul principal al aplicatiei sunt prezentate simbolurile predefinite sau cele alese de utilizator. In cazul in care lista depaseste 6 simboluri, aceasta poate fi derulata. Ecranul principal prezinta urmatoarele functii:

- selectia unui simbol afiseaza graficul corespunzator acestuia
- apasarea pe variatia procentuala a unui simbol afiseaza variatia in lei (si invers)
- butonul ">" situat in dreapta fiecarui simbol afiseaza informatii extinse despre tranzactii (preturi bid/ask, volume, valori ale tranzactiilor)
- perioada pe care este trasat graficul se selecteaza din partea de sus a acestuia
- prin apasare pe grafic se afiseaza o varianta full-screen a acestuia.

Meniul aplicatiei, situat in partea de jos a ecranului principal, include patru butoane:


- un buton de refresh, situat in partea stanga, care poate fi folosit pentru actualizarea la cerere a preturilor si graficului din ecranul principal al aplicatiei (exista si varianta actualizarii automate, din meniul de configurare prezentat mai jos)
- butonul "StocksRO" ce prezinta un ecran cu informatii generale despre aplicatie
- butonul "Login" folosit de utilizatori cu cont Intercapital Start pentru date in timp real, fara decalare
- butonul de configurare, situat in partea dreapta a barei de comanda, ce deschide panoul de configurare cu urmatoarele functii:


1. Introducerea de noi simboluri in lista actiunilor urmarite in pagina principala a aplicatiei. Aceasta se realizeaza cu butonul "+" din coltul stanga-sus
2. Stergerea unor simboluri din lista, folosind butonul "-" din dreptul simbolului care trebuie sters
3. Stabilirea frecventei de actualizare automata a preturilor
4. Activarea sau dezactivarea animatiei introductive a aplicatiei
5. Stabilirea limbii de afisare a textelor din aplicatie (Romana/Engleza)