Intrebari selectate - cuvant cheie: delistata
buna ziua, am rugamintea sa-mi spuneti care este modalitatea de valorificare a unor actiuni heineken, fiind exclusa posibilitatea de a vinde catre heineken. Am contactat telefonic societatea si mi-au oferit 5 lei impozabili/actiune, ceea ce inseamna jumatate din cat mi s-a oferit acum 10 ani pentru actiunile de la Bere Grivita(preluate de Heineken). Si mai am o intrebare-care este explicatia pentru diferenta mare intre pretul oferit de societate, respectiv 5lei/actiune(impozabili) si cotatie pietei - 231 lei? va multumesc!
   30-08-2013     peagu hortensia

Compania romaneasca Bere Grivita la care ati avut actiuni nu este aceeasi cu compania olandeza Heineken. Bere Grivita a fuzionat cu compania romaneasca Brau Union SA, iar aceasta din urma a fost delistata de la BVB. Astfel, cel mai probabil Dumneavoastra aveti acum actiuni la Brau Union SA, o companie romaneasca nelistata pentru care va trebui sa identificat singur un cumparator daca doriti sa vindeti actiunile. Puteti accepta oferta companiei sau puteti vinde altui cumparator, daca il gasiti. Actiunile companiei olandeze Heineken se tranzactioneaza la BVB la pretul mentionat de Dumneavoastra, dar aceasta este o entitate juridica complet separata de Brau Union SA, la care aveti Dumneavoastra actiuni. Prin urmare nu exista niciun motiv pentru care sa va raportati la pretul actiunilor Heineken.

Buna ! Inca mai detin 200 actiuni la fosta DACIA FELIX in valoare de 5000 fiecare , in anul 2003 m-au instintat ca s-a redus valoarea la 1000/actiune si s-a marit numarul la286 .De atunci nu mai stiu nimic ces-a intamplat cu acestea , poate este o cale sa ma lamuriti ce si daca mai e ceva de facut sa mai recuperez ceva -mentionez ca sunt plecat din tara de 16 ani - cu mult respect si multumesc anticipat pt. raspuns
   22-06-2013     mircea

Banca Dacia Felix a devenit Eurom Bank, iar apoi Bank Leumi. Banca a fost listata pe Rasdaq intr-un timp, dar a fost delistata inca din 2006. Ar fi trebuit sa primiti prin posta banii pe contravaloarea actiunilor in urma procedurii de delistare si de retragere obligatorie a actionarilor; pentru actionarii la care nu s-a facut plata prin posta, banii au fost depusi intr-un cont bancar. Luati legatura cu departamentul juridic al Bank Leumi Romania pentru informatii despre aceasta procedura.

Am actiuni la CREDITANSTALT INVEST ROMANIA.. DIN 1996 .mU STIU CATE ACTIUNI AM PENTRU CA NU-MI GASESC CARNETUL,DAR AM O SCRISOARE DE LA FIRMA DIN 06.MAI 1996,PRIN CARE IMI MULTUMESC CA SUNT ALATURI DE EI SI NU AM VANDUT ACTIUNILE. AM RUGAMINTEA SA-MI SPUNETI UNDE MA POT ADRESA SI DACA MAI EXISTA ACEST FOND SI DE CINE A FOST PRELUAT. DE ASEMENEA AM 100 DE ACTIUNI LA DACIA FELIX. ROG SA-MI SPUNETI ,DACA MA MAI POT ADRESA CUIVA PENTRU ELE. VA MULTUMESC PENTRU AMABILITATE . CU MULT RESPECT, MARIANA GANE
   31-08-2012     GANE MARIANA

Pentru detalii despre unitatile de fond detinute puteti lua legatura cu Asociatia Administratorilor de Fonduri, www.aaf.ro. Dacia Felix a fost delistata, iar actionarilor li s-a platit contravaloarea actiunilor - va rog luati legatura cu Intercapital Invest, www.intercapital.ro.

am 2 actiuni la dacia felix si as vrea sa le vand dar nu stiu cum trebuie sa procedez.puteti sa imi dati un raspuns?
   26-02-2010     tatar ramona

Dacia Felix este acum Bank Leumi Romania. Banca a fost delistata de pe bursa in 2006, iar investitorilor li s-a trimis contravaloarea actiunilor detinute prin posta (prin procedura de retragere a actionarilor prevazuta de legea 297/2004). Actionarii care nu si-au ridicat banii au avut la dispozitie trei ani pentru a ii ridica dintr-un cont bancar special. Oricum, daca ati avut numai doua actiuni, atunci valoarea acestora la delistare a fost de numai 1,15 lei.

Va rog sa-mi explicati ce inseamna urmatoarea fraza pe care am citit in presa de azi:" Actionarul majoritar al Zentiva Romania a mentionat ca, daca dupa incheierea ofertei va ajunge sa detina peste 95% din capitalul companiei, va cere retragerea celorlalti eventuali actionari minoritari, urmand ca societatea sa fie delistata de la cota Burse" . Poate insemna ca eventualii detinatori de actiuni SCD din Programul de privatizare in masa isi pierd dreptul asupra actiunilor fara nici-o perspectiva de despagubire? Ce se intimpla in mod concret , de obiciei , cu actionarii minoritari la societatile delistate de la Bursa?
   07-08-2009     C.Piroska

Operatiunea de retragere obligatorie a actionarilor este reglementata de legea 297/2004 si disponibila pe multe piete de capital dezvoltate. Aceasta acorda posibilitatea actionarului majoritar al unei companii ca, in cazul in care detine cel putin 95% din actiunile emise, sa transfere in mod obligatoriu actiunile tuturor celorlalti actionari pe numele sau, platind pentru aceasta un pret echitabil stabilit de un evaluator.

Prin urmare, nu este vorba de pierderea dreptului asupra actiunilor fara despagubire, ci de vanzarea obligatorie a actiunilor la un anumit pret. Aceasta operatiune se face pentru ca actionarul majoritar sa poata delista compania. Pentru detalii suplimentare consultati legea 297/2004 disponibila pe www.cnvmr.ro, sectiunea Legislatie (art. 206).

Buna ziua, Prin programul de privatizare in masa derulat acum vreo 10-15 ani, daca-mi aduc bine aminte, am primit un numar de actiuni la Sicomed S.A. Intre timp am inteles ca Sicomed a fost preluat de Zentiva si ca, la vremea respectiva, intentia firmei Zentiva ar fi fost sa delisteze Sicomed de la Bursa de Valori. De aceasta preluare am aflat abia acum (septembrie 2007), la vremea preluarii aflandu-ma in afara Romaniei. As avea doua intrebari: 1. Ce s-a intamplat cu actiunile mele la Sicomed? Le mai posed? Sau posed actiuni acum la Zentiva? Daca da, pot beneficia de ele in sensul de a le vinde? 2. Pe bursa de valori apare listata compania Zentiva (cu vechiul indicativ al Sicomed - SCD). A fost delistata Sicomed sau nu? Multumesc anticipat pentru raspuns. Razvan IONESCU
   28-09-2007     Razvan IONESCU

Sicomed a fost, intr-adevar, preluata de Zentiva, insa a ramas o companie distincta tranzactionata in continuare la Bursa de Valori Bucuresti. Cu aceasta ocazie numele firmei a fost insa schimbat din Sicomed in Zentiva Romania. Actiunile se pot vinde fara probleme la bursa, intrucat delistarea nu a avut loc inca.

Am 1152 actiuni pe 2 certificate de actionar la Vincon Vrancea Focsani. Nu inteleg de ce din 1996 si pana azi am primit doar 13000 lei vechi cam prin 1999 si doar atat, daca pe piata romaneasca este in lupta pentru suprematia in domeniu, iar in plus au organizat si sponsorizat festivaluri ale vinului an de an si chiar echipe de fotbal. Cum poate exista un astfel de paradox in dauna actionarilor cu certificate? Ce pot face au in aceasta situatie sau daca altfel nu se poate , daca vreau unde si la ce valoare sa vand certificatele? Multumuesc pt intelegere si astept raspunsul dvs.
   20-04-2007     bebe64

Exista explicatii pentru problema ridicata de Dumneavoastra: firmele care vor sa se dezvolte si sa isi creasca activitatea aleg sa investeasca toti banii castigati pentru exindere, ceea ce insemna ca la sfarsit de an nu mai raman profituri, sau acestea sunt foarte mici. Astfel, in perioadele de crestere, firmele nu vor face profit si nu vor acorda dividende; investitiile si cheltuielile de dezvoltare si extindere ale unei firme includ si operatiuni de genul sponsorizarilor, pentru cresterea notorietatii firmei.

De asemenea, chiar daca o firma obtine profit, acesasta nu este obligata sa il distribuie actionarilor prin dividende, ci poate alege sa reinvesteasca profitul obtinut pentru extinedere, conform celor prezentate mai sus.Intrucat deciziile de genul celor de mai sus apartin de strategia firmei, stabilita de Consiliul de Administratie numit de adunarea generala a actionarilor, Dumneavoastra ca actionar minoritar nu aveti foarte multe lucruri de facut. Daca doriti explicatii suplimentare le puteti solicita in cadrul adunarii generale a actionarilor sau direct de la consiliul de administratie, iar daca nu sunteti de acord cu strategia firmei (inclusiv cu cea de distributie de dividende), atunci puteti vinde actiunile.

O alta explicatie posibila este faptul ca firma nu reuseste sa produca profituri datorita ineficientei (acestea sunt explicatii generale - nu cunosc situatia exacta de la Vincon).

Din pacate actiunile Vincon Vrancea nu se mai tranzactioneaza la bursa, intrucat compania a fost delistata. Singura varianta de vanzare este cea prin contract de cesiune a actiunilor, dar pentru aceasta va trebui sa gasiti un cumparator. O idee este sa va adresati departamentului actionariat sau conducerii Vincon, in ideea in care dansii cunosc vreo oferta de cumparare.

Cum se face tranzactionarea actiunilor pentru o societate comerciala pe actiuni care a fost delistata de pe piata RSDAQ si a devenit de tip inchis? Cum se face inregistrarea unei tranzactii cu actiuni pentru astfel de societate in registrul actionarilor?
   25-03-2007     Sipa Ruxandra

Tranzactionarea acestor actiuni se face prin contracte de cesiune de actiuni incheiate direct intre cumparator si vanzator. Aceste contracte trebuie apoi notificate companiei (la departamentul actionariat, cel juridic sau direct la conducerea companiei in lipsa acestora), pentru ca transferul sa fie inregistrat in registrul actionarilor. Pentru companiile inchise (delistate), registrul se tine de regula direct de catre compania emitenta de actiunilor (exista si cazuri in care registrul este tinut in continuare de Depozitarul Central, insa cesiunile trebuie notificate tot la companie).

Am actiuni Dacia Pitesti. se mai pot vinde?
   02-09-2006     mari

Nu le mai puteti vinde la bursa, intrucat firma a fost delistata la cererea actionarilor. Luati legatura cu Dacia la departamentul actionariat pentru o eventuala oferta de cumparare.

Buna ziua. O intrebare in legatura cu oferta publica de preluare de la RLS. Ce se intampla daca nu subscriu la aceasta oferta? In principiu ce am de pierdut? Daca nu puteti sa-mi dati un raspuns strict la acest emitent atunci, va rog, dati-mi un raspuns in general ce se intampla daca nu subscri la astfel de oferte. Va multumesc.
   25-08-2006     Iuvri

Daca nu subscrieti in oferta, nu se intampla nimic, si ramaneti in continuare actionar. Daca in urma ofertei o societate este delistata de pe piata de capital, atunci veti ramane actionar intr-o societate inchisa, situatie care poate pune probleme legate de vanzarea actiunilor, lichiditate, sau evaluarea acestora in lipsa unui pret de piata.

Ziua buna, nu stiti cumva ce simbol bursier are Automobile Dacia Pitesti ? Cu multumiri, ing. Dan Ionescu
   03-03-2006     Dan Ionescu

Din pacate actiunile Dacia nu se mai tranzactioneaza la bursa; firma a fost delistata.

As dori sa stiu daca actiunile detinute la societatea PECO Braila (societate delistata pe piata RASDAQ) au trecut la SNP PETROM Va multumrsc!
   10-02-2006     Marian Stefan

Da, firmele din reteaua Peco au fost incluse in Petrom.

care sunt noile denumiri ale firmelor AUTOMOBILE DACIA COLIBASI si PECO PRAHOVA? SI care sunt cotatiiile acestora la banca?
   09-02-2006     anghel cristian

Automobile Dacia a fost delistata de la bursa de valori si nu mai are un pret de piata. Peco Prahova a fost inclusa in Petrom. Gasiti cursul la zi al actiunilor Petrom pe site-ul www.kmarket.ro, sectiunea Actiuni Listate la Bursa.

Am dobandit in anul 1995 actiuni in cadrul Programului de privatizare in masa la societatea ARPECHIM PITESTI. Incepand cu 1997 societatea a fost delistata la BVB, moment din care nu mai am relatii despre susnumita societate. Intrand pe pag. de web a BVB am obtinut fisa societatii unde era indicata pag. www.arpechim.ro. Incercand sa accesez aceasta pag am fost directionat la pag de web a SNP PETROM. Va rog sa ma ajutati cu informatii in legatura cu soarta SC ARPECHIM SA (exista o legatura cu SNP PETROM?).
   09-02-2006     Bobei Petru

Acum aveti actiuni SNP Petrom. Arpechim a fost inclusa in Petrom.

presupunand ca exista 2 societati din care una e listata pe bursa si una nu este in afara de oferta de preluare obisnuita pentru a obtine controlul celei listate daca de exemplu vor sa fuzioneze m-ar interesa care sunt etapele si daca noua societate e automat deschisa sau trebuie sa parcurga toate etapele aprobarii ca si cum ar fi o noua societate ce solicita listarea. Precizez ca in exemplul nostru societatea nelistata are un capital de 100 milioane euro si cea listata 10 milioane euro. va multumesc
   29-12-2005     mircea trandafirescu

In opinia mea societatea rezultata trebuie sa fie tot una deschisa, insa procesul de listare ar trebui sa fie reluat. Mai exista si posibilitatea in care societatea deschisa este delistata, iar apoi are loc fuziunea, fara necesitatea unei listari ulterioare. In rest, fuziunea urmeaza pasii obisnuiti - aprobari in AGA, proiect de fuziune, etc. Ar trebui sa consultati un avocat pentru detalii suplimentare.

Va salut cu stima. Am doua intrebari ptr dvs:1.Ce se intampla cu actionarii in momentul cand o companie este delistata,cum mai putem vinde actiunile respective.2.Cum se explica ca in acest moment cand actiunile de pe bursa,o iau binisor in sus , unit de fond Intercapital care are plasamente in actiuni cotate ,scade
   09-12-2005     gelu

1. Prin contracte de cesiune a actiunilor incheiate direct intre cumparator si vanzator. Cumparatorul va trebui sa il gasiti singur. Un bun punct de plecare il reprezinta departamentul actionariat al firmei la care aveti actiuni. 2. Valoarea unitatii de fond se calculeaza cu un decalaj de trei zile fata de preturile la bursa ale actiunilor.

Parintii mei au actiuni primite prin Programul de privatizare in masa la ALIMENTARA SA Satu Mare care din cite am vazut e delistata de mult de la tranzactionare. As vrea sa stiu daca mai exista vre-o sansa de a valorifica in vre-un fel acele actiuni.
   02-12-2005     Darius Filip

Pentru aceste informatii parcurgeti sectiunea de intrebari frecvente.

Ce se intimla cu SICOMED ? Sunt un ffff mic actionar , si totusi nu vreau sa-mi vind actiunile aproape degeaba - cit sunt cotate in acest moment...Doresc informatii despre ce se intimpla in acest moment cu actiunile SICOMED, intrucit este un BLOCAJ MASS-MEDIA pe aceasta tema ....deja cineva achizitionase peste 5% (altineva decit Zentiva)....se va mai lista sau nu...se poate comenta cite ceva sau e INTERZIS ?
   29-11-2005     Floris

Nu inteleg punctul Dumneavoastra de vedere. Actiunile sunt cotate la acest moment la preturi destul de bune, dupa parerea mea. Daca nu doriti sa vindeti in oferta, nu sunteti obligat - puteti pastra actiunile si ramane actionar, chiar daca firma va fi delistata. Nu inteleg nici ideea cu blocajul mass-media - eu am citit anuntul de oferta publica (parca a fost pe jumatate de pagina in ziar), am citit si multe articole si opinii pe aceasta tema. Desigur, oferta Sicomed nu este subiectul anului pentru a tine prima pagina a ziarelor - exista si alte subiecte mai interesante.

In rest, ce sa va spun? Nu se intampla nimic deosebit cu actiunile Sicomed - acestea se tranzactioneaza in continuare la BVB, si se deruleaza in paralel oferta publica de cumparare a Zentiva; exista cel putin un actionar mare care nu este de acord cu pretul din oferta si care face presiuni pentru majorarea acestuia, cumparand actiuni la bursa la preturi comparabile sau mai mari decat cel din oferta. Alte lucruri mai spectaculoase de atat nu exista.

Firma Regisco S.A a trimis instiintari la toti actionarii SICOMED (persoane fizice) precum ca o firma Zentiva N.V. care cica este partener cu SICOMED S.A. (51% actiuni) ca le cumpara actiunile la 1,37RON/actiune. Asta nu ar fi o problema, dar la sfarsitul instiintarii se spune ca daca o persoana nu-si vinde actiunile atunci ei (Zentiva N.V), fara nici o actiune la SICOMED, vor scoate SICOMEDUL de la bursa (actiunile nu vor mai fi trazactionate) si ca ei nu vor mai da dividende in anii urmatorii ani din motiv de reinvestire al profirului. Cu alte cuvinte, forteaza persoanele actionare sa vanda actiunile pe care le detin. Ce nu inteleg este cum poate o firma care nu detine actiuni sa delisteze SICOMED-UL si cum pot sa comande asupra profitului SICOMED ?
   21-11-2005     Marian Ionescu

Zentiva a cumparat Venoma, actionarul majoritar al Sicomed; astfel, Zentiva a deveni actionar majoritar (indirect) al producatorului roman de medicamente. Mai departe, daca oferta se va incheia cu succes, Zentiva va controla (direct sau indirect) un numar suficient de mare de actiuni pentru a lua hotararea delistarii Sicomed. Fiecare actionar majoritar isi poate stabili singur strategia viitoare pentru firmele detinute, strategie ce include si politica de dividende, politica de listare/delistare, etc. Actionarii mai mici ai SCD nu sunt obligati sa vanda actiunile, dar daca nu o fac iar firma este delistata, beneficiile lor se reduc semnificativ.

1.care va fi impozitul pe profitul inregistrat la bursa in anul 2005,daca eu vind actiunile in 2006? 2.ce se intimpla daca pastrez actiunile SCD?
   10-11-2005     Virban Marian

1. Inca nu stim nici noi. Trebuie sa multumim guvernantilor pentru aceasta situatie. 2. Veti ramane in continuare actionar dar, daca societatea va fi delistata, nu veti mai beneficia de aceleasi avantaje: actiunile nu vor mai avea un pret de piata, nu le veti mai putea vinde oricand si nu veti mai beneficia de rapoarte si informari detaliate.

Ce imi puteti spune in legatura cu situatia de la azomures. Ma intereseaza mai ales ce se poate intampla in cazul inchiderii, asa cum reiese din ultimul comunicat al manageriatului. Care sunt, teoretic, evolutiile posibile ale companiei in aceasta situatie. Va fi delistata? Atunci ce se va intampla cu actionarii? Va fi vanduta? etc. merci
   23-08-2005     alex

Mai intai o precizare, intrucat multa lume a facut confuzie: inchiderea operationala a combinatului nu inseamna lichidarea acestuia. Deocamdata, conform ultimelor informatii, se pare ca situatia la Azomures este una de asteptare. A fost publicat un comunicat interesant astazi in ziarul Bursa, in care Consiliul de Administratie explica situatia la care s-a ajuns datorita cresterii pretului la gaze si intolerantei sindicatului.

Ce se poate intampla mai departe? Daca cele doua parti - consiliul de administratie si sindicatul - nu ajung la un compromis (desi, dupa parerea mea, acest lucru este posibil), atunci sunt mai multe variante. Una din ele este o lichidare voluntara; in acest caz activele vor fi vandute, iar sumele rezultate impartite actionarilor. Intrucat ar fi vorba de o lichidare voluntara si nu de un faliment, atunci chiar ar ramane ceva de impartit. Desigur, firma s-ar desfiinta, iar actiunile ar fi radiate.

O alta varianta este vanzarea integrala a combinatului catre un alt investitor strategic. In acest caz firma isi va continua activitatea, iar actiunile vor ramane listate la bursa. Desigur, mai exista si varianta rezolvarii conflictului, dupa cum aminteam mai sus, caz in care de asemenea actiunile vor ramane listate.

Puteti sti daca COER (fosta Ispat Sidex) a acordat dividende anul acesta din profitul pe 2004 ?
   08-07-2005     Chis A.

Societatea a fost delistata si transformata in societate de tip inchis. In aceste conditii, informatiile legate de dividende nu mai sunt raportate public.

In urma procesului de privatizare in masa am depus cuponul la rafinaria Petrotel din Ploiesti, actuala LuKOIL. As fi interesat daca aceste titluri se mai tranzactioneaza pe piata?
   08-04-2005     Mircea Romulus

Actiunile nu se mai tranzactioneaza pe piata. Petrotel-Lukoil a fost delistata de pe Rasdaq si transformata in societate inchisa din iunie 2004.

Sunt detinatorul a unui nr. de 12 actiuni(certificate pe care se mentioneaza termenul de "actiune") ale S.C.Ursus S.A. actuala S.C. Compania de bere Romania S.A. cumparate in 1992 .Nu stiu cate actiuni contine sau inseamna un asemenea certificat.As dori sa stiu si ce valoare ar avea,stiu ca in 2002 au cumparat pe rasdaq actiuni pentru a inchide aceasta societate.Va multumesc anticipat!
   03-04-2005     Sabin Amariei

Societatea a fost delistata si actiunile nu se mai tranzactioneaza pe Rasdaq. In consecinta nu puteti vinde actiunile prin intermediul unei societati de brokeraj. Sfatul meu ar fi sa luati legatura direct cu societatea pentru a afla daca ei cunosc despre vreo oferta de cumparare.

La ora actuala, cu modificarile legislative aparute se mai poate transforma o societate listata la bursa in una de tip inchis Va multumesc anticipat.
   28-03-2005     D.Octavian

Daca actionarul majoritar detine mai mult de 95% din actiuni, atunci procedura este simpla: se poate face o oferta de delistare si, indiferent de rezultatul sau, societatea se poate transforma in societate inchisa; pentru detineri ale actionarului majoritar mai mici de 95%, se face o oferta publica de preluare; daca prin aceasta actionarul atinge 95%, atunci societatea poate fi delistata. Daca nu, nu.

Ce pot face cu actiunile de la Perla Moldovei Slanic Moldova, dar cu cele de la Intreprinderea de Rulmenti Birlad actual Kombasan?
   03-02-2005     Luci

Perla Moldovei se transforma in societate inchisa urmand a fi delistata de pe Rasdaq. Astfel, nu puteti face altceva decat sa pastrati actiunile respective, sau sa luati legatura cu societatea pentru a investiga despre posibilitatea vanzarii. Actiunile Rulmenti Barlad se tranzactioneaza prin sistemele bursei de valori - luati legatura cu o societate de servicii de investitii financiare pentru vanzare.

Recent am observat ca societatea Altur Slatina (ALTC) tranzactata pe BVB dar inregistrata in RASDAQ a fost delistata. Ce s-ar fi intamplat daca as fi detinut actiuni in aceasta companie? Ce s-a intamplat cu actiunile tuturor investitorilor? Cum se poate diminua un risc de acst gen in viitor?
   30-11-2004     Lucian Tion

Societatea nu a fost delistata de pe piata de capital, ci a fost retrasa de pe Rasdaq pentru a fi listata la bursa de valori. Tranzactiile incep pe 3 decembrie. Acesta este un caz fericit, adica un pas inainte pentru societate si pentru actionarii sai (listarea la bursa presupune indeplinirea unor criterii stricte de catre firma, si este diferita de simpla tranzactionare a actiunilor prin sistemul electronic al bursei).

Aveti insa dreptate - exista riscul ca unele societati listate pe piata de capital sa fie delistate definitiv de pe piata, in cazul in care actionarii majoritari hotarasc acest lucru. Masura de protectie pentru actionarii mai mici este derularea obligatorie de catre actionarul majoritar a unei oferte publice de cumparare de actiuni, ce ofera actionarilor mai mici posibilitatea de iesire din firma inaintea delistarii. Pentru aceasta, insa, trebuie sa urmariti comunicatele si evenimentele legate de societatile pe care le aveti in portofoliu.

Nu stiu aproape nimic despre piata bursiera, insa as dori sa aflu cum pot fi valorificate in prezent actiunile detinute de mine la S.C. Apulum Alba-Iulia, S.C. Sanevit Arad (seringi) si fosta "Ursus" (actuala Compania de Bere Romania). Va multumesc.
   09-11-2004     Cristina

Societatea Apulum Alba Iulia nu este listata pe o piata reglementata, astfel ca nu le puteti vinde prin intermediul unei societati de servicii de investitii financiare. Puteti lua legatura cu Departamentul actionariat din cadrul societatii, poate cineva din cadrul societatii este interesat de achizitionarea actiunilor. In ceea ce priveste Sanevit - aceasta societate s-a tranzactionat pe Rasdaq (ww.rasd.ro, simbol SANA), insa momentan este suspendata de la tranzactionare din 10.05.2004, ca urmare a incetarii activitatii. Societatea Compania de bere Romania SA (fosta Ursus) este societate de tip inchis. A fost delistata in martie 2004 de pe Rasdaq, ca urmare a unei oferte publice de preluare in vederea delistarii si inchiderii realizate de catre actionarul majoritar. Si in acest caz, singura solutie este sa luati legatura cu cineva de la societate pentru a afla modalitatea in care v-ati putea vinde actiunile.