Intrebari selectate - cuvant cheie: arpechim
Buna ziua. Actiunile la ARPECHIM PITESTI se mai tranzactioneaza la bursa sau le pot arunca la gunoi ? Va multumesc anticipat
   18-09-2015     gabriel

Acum aveti actiuni OMV Petrom. Consultati pagina de intrebari frecvente pentru informatii cu privire la vanzarea acestora.

Am impreuna cu sora mea niste actiuni mostenite de la parinti, iar acestia le au din 95 sau 96 cand sau dat acele cupoane de 1000000lei. Tata le-a investit la arpechim pitesti care a fost achizitionat de petrom si o parte au sunt la sifuri. Intrebarea mea este cum le putem vinde? Am incercat si nu am putut deoarece in taxa de succesiune nu am cerut emiterea altor titluri. De dividente nici nu se pune problema, nu am incasat niciodata. Ce putem face?
   10-01-2009     anne

Raspunsul este simplu: sa introduceti in actul de mostenire si actiunile respective. Luati legatura cu un notar.

Cand se tranzactioneaza la bursa actiunile de la "ARPECHIM"PITESTI?Va multumesc
   23-03-2007     

Arpechim a fost integrata in Petrom. Astfel, daca ati avut actiuni Arpechim, acum aveti actiuni Petrom listate la Bursa de Valori. Pentru a afla numarul exact de actiuni detinute solicitati un document numit extras de cont de la Depozitarul Central, www.depozitarulcentral.ro.

Mama mea a obtinut actiuni la Arpechim Pitesti in urma actiunii de privatizare (cuponiada) insa nu am ridicat certificatul de actionar. Intre timp titulara actiunilor a decedat, fiind mostenitor legal ce pot face in acest caz? Actiunile Arpechim fiind transformate automat in actiuni Petrom unde tebuie sa me adresez? Va multumesc anticipat
   02-02-2007     Iliut Dumitru

Contactati Depozitarul Central (www.depozitarulcentral.ro), institutia care pastreaza registrul actionarilor Petrom, si solicitati transferul actiunilor pe numele Dumneavoastra, pe baza certificatului de mostenitor.

Daca am avut certificatul la arpechim? cum il pot transforma in actiuni Petrom? cate actiuni petrom are un certificat? pot lua dividente pe certificat arpechim sau trebuie mai intati sa il schimb? Va multumesc.
   28-03-2006     ligia petris

Actiunile s-au transformat in mod automat in actiuni SNP. Mergeti la Regisco (www.regisco.ro) si solicitati un document numit extras de cont pentru a afla cate actiuni aveti. Pentru dividende sunati direct la Petrom, departamentul actionariat.

am cautat un raspuns pentru actiuni SC .FLAROS SA dar nu am reusit
   26-03-2006     manea constantin

Din pagina de intrebari frecvente:

INTREBARE: Am actiuni pe un certificat distribuit in cadrul Programului de Privatizare in Masa. Vreau sa stiu care este situatia actiunilor: cate actiuni detin, cat valoareaza, si cum le pot vinde.

RASPUNS: Mai intai cautati numele firmei de pe certificat pentru a vedea daca actiunile sale sunt listate la bursa sau pe Rasdaq. Mergeti pe site-ul www.rasd.ro, deschideti meniul "Societati Listate" si urmati link-ul "Cauta Emitent". Cautati numele si, daca firma exista, deschideti fisa acesteia. Pentru a cauta pe bursa mergeti pe site-ul www.bvb.ro, in sectiunea "Emitenti si valori mobiliare" din meniul din stanga. Cautati numele firmei in cele doua liste: "Actiuni Listate" si "Actiuni Nelistate".

Mai departe aveti nevoie de un document oficial numit "extras de cont" pentru a vedea cate actiuni detineti astazi (numarul de actiuni este posibil sa se fi schimbat din 1995 pana in prezent). Trebuie sa luati legatura cu firma care pastreaza registrul actionarilor firmei la care aveti actiuni pentru a obtine acest document. Pentru a afla care este societatea de registru procedati astfel: pentru o firma de pe Rasdaq mergeti in fisa societatii (dupa ce ati gasit-o urmand link-ul "Cauta Emitent") la paragraful "Contact Registru". Pentru bursa mergeti in sectiunea "Registru" din meniul principal si cautati firma la care aveti actiuni in cele patru sectiuni (Registrul BVB, Regisco, RRA sau Monitor), acestea find registrele care lucreaza cu bursa. Numerele de telefon ale registrelor se gasesc aici: www.rasd.ro/InvestorCenter/MarketInstitutions/index.aspx. Pentru registrul BVB luati legatura cu bursa de valori la telefon 307.95.00.

Pentru a afla pretul la zi al unei actiuni: Pe Rasdaq il gasiti in fisa societatii. Pentru bursa mergeti pe site-ul www.kmarket.ro, sectiunea "Societati listate la bursa". Pentru vanzarea actiunilor trebuie sa luati legatura cu o societate de brokeraj (numita si societate de servicii de investitii financiare - SSIF). Pentru Bucuresti va recomandam Intercapital Invest, 222.8731 sau 222.8744, www.intercapital.ro. Lista completa a acestor societati se gaseste pe site-ul www.bvb.ro, sectiunea "intermediari". Aveti nevoie de extarasul de cont de la registru (pentru actiuni SNP si SIF aveti nevoie de inca un document de la registru - codurile confidentiale), copie dupa buletinul de identitate si prezenta Dumneavoastra fizica la sediul SSIF. Banii nu se platesc pe loc, ci dupa vanzarea actiunilor.

Daca ati avut actiuni la o societate din reteaua Peco, la Arpechim, Competrol sau Petrobrazi, atunci in prezent aveti actiuni Petrom.

Am dobandit in anul 1995 actiuni in cadrul Programului de privatizare in masa la societatea ARPECHIM PITESTI. Incepand cu 1997 societatea a fost delistata la BVB, moment din care nu mai am relatii despre susnumita societate. Intrand pe pag. de web a BVB am obtinut fisa societatii unde era indicata pag. www.arpechim.ro. Incercand sa accesez aceasta pag am fost directionat la pag de web a SNP PETROM. Va rog sa ma ajutati cu informatii in legatura cu soarta SC ARPECHIM SA (exista o legatura cu SNP PETROM?).
   09-02-2006     Bobei Petru

Acum aveti actiuni SNP Petrom. Arpechim a fost inclusa in Petrom.

Buna dimineata. Revin cu o intrebare adresata ieri , in care va spuneam ca am primit mostenire in urma unei succesiuni , actiuni la Arpechim Pitesti , iar notarul mia spus ca trebuie schimbate . Ma puteti ajuta cu o informatie , adresa unde le pot schimba . Va multumesc
   05-01-2006     Ciocan Gigi

Luati legatura cu Petrom (acum aveti actiuni Petrom) si solicitati lamuririle necesare de la departamentul actionariat al firmei.

Ce puteti sa-mi spuneti despre actiuni la firma Arpechim PITESTI? Eu am cateva actiuni la ei si nu am primit niciodata dividente de la ei. Unde as putea sa ma interesez, ca pe internet nu am gasit nimic.
   19-11-2005     Grigoras

Arpechim a fost inclusa in Petrom, astfel incat Dumneavoastra aveti acum actiuni Petrom tranzactionate la bursa. Pentru informatii suplimentare pa aceasta tema consultati sectiunea de intrebari frecvente.

Stimate domn, am gasit o informatie pe site-ul dumneavoastra care spune ca daca am avut actiuni la " o societate din reteaua Peco, la Arpechim, Competrol sau Petrobrazi, atunci in prezent aveti actiuni Petrom." As dori sa stiu care este ratia de reprezentare? 1actiune Competrol=1actiune SNP? Va multumesc si mult succes!
   31-08-2005     Iliuta Dranca

Ratele de conversie sunt diferite si nu le cunoastem. Cel mai bine este sa solicitati un extras de cont de la registru, pentru a afla numarul de actiuni pe care il detineti in prezent. Procedura este explicata in pagina respectiva.

Cele 39 de actiuni Arpechim pe care le am in cate actiuni Petrom s - au transformat?
   17-02-2005     Luci

Nu dispunem de aceasta informatie. Va trebui sa va adresati societatii de registru a Petrom, Regisco SA (telefon 224.8372, 224.9128) pentru a solicita un document intitulat extras de cont ce va atesta numarul de actiuni Petrom pe care il detineti in prezent.

Actiunile pe care le am la Arpechim Pitesti se pot vinde? Nu le-am gasit pe RASDAQ.
   03-02-2005     Luci

Arpechim a fost inclusa in SNP Petrom. Consultati arhiva raspunsurilor pentru detalii despre vanzarea actiunilor SNP.