Consultanta si intrebari despre piata de capital
Aici raspundem oricaror intrebari legate de mecanismele pietei de capital si ale investitiilor financiare. Specialistii nostri va stau la dispozitie pentru a va clarifica elemente legate de investitia la bursa si pe Rasdaq, actiuni, obligatiuni, fonduri de investitii, instrumente derivate, plasamente monetare si orice alte teme legate de acestea. Raspunsurile sunt furnizate de Razvan Pasol, Director General al Intercapital Invest.
Intrebari frecvente
Va rugam cititi mai intai raspunsurile la o serie de intrebari frecvente primite de noi de-a lungul timpului inainte de a lansa intrebarea Dumneavoastra.
Introducere intrebare noua
Cele mai noi intrebari primite
Buna ziua, As vrea sa stiu daca pentru un investitor in actiuni exista vreo forma de protectie a investitiei,un fond de garantare sau altceva, care sa protejeze investitorii de alte cazuri gen Sima,sau orice alt fel de frauda/furt facut de propriul broker?   (Stanciu Adrian)
Da, exista Fondul de Compensare a Investitorilor, care acopera anumite situatii intervenite pe piata de capital. Detalii pe pagina oficiala, aici.
   23-12-2016     

Am gasit o persoana care doreste sa isi vanda actiunile SIF3. Eu vreau sa le cumpar. Persoana este in varsta si banuiesc ca le are de la marea privatizare, Eu imi voi deschide cont la un broker dar pe o platorma online. As putea sa ii cumpar acele actiuni si la pretul care ma inteleg eu cu ea? Cum se fac transferul actiunilor in contul meu? Sau se poate face prin depozitarul central prin cerere de transfer direct intre vii(am gasit pe site la ei un formular)? Multumesc!   (Cojocariu Alyus)
Nu se pot face asemenea tranzactii directe. Varianta corecta este ca ambele persoane sa deschida un cont la un broker, detinatorul actiunilor sa vanda actiunile la bursa iar dvs. sa cumparati actiuni de pe bursa. Ambele tranzactii se vor face la pretul de pe bursa la acel moment (si nu la un pret stabilit anterior) si nu vor avea legatura intre ele. Formularul la care faceti referire se foloseste doar in cazuri speciale (transferuri intre rude).
   14-10-2016     

Cum as putea afla cotatiile actiunilor Conpet (COTE) din anul 2000 pana in prezent? Va multumesc!   (DUMITRU LIVIU)
Pentru aceste date incercati sa luati legatura direct cu Bursa de Valori Bucuresti, www.bvb.ro.
   07-10-2016     

Cat mai valoreaza o actiune   (andrei)
Nu se poate raspunde la asemenea intrebari generale, sunt multe feluri de actiuni; este ca si cum ati intreba "Cati bani obtin daca schimb lei in valuta?". Pentru informatii despre cum sa aflati pretul actiunilor pe care le detineti consultati pagina de Intrebari Frecvente din cadrul sectiunii de consultanta de pe kmarket.ro.
   10-06-2016     

Sunt actionara la SC CARMEN SILVA SA EFORIE SUD cu certificatul inscris la nr.11573256/29.10.1996, inscris in Registrul actionarilor la pozitia 4325, detinator a 40 actiuni, valoarea nominala de 25.000 lei/fiecare, intrebarea mea este pentru perioada 1996 - 20.03.2016 nu am primit nici un ban? Unde pot lua relatii in acest sens, de unde pot primit totusi niste bani, sunt 20 de ani, va multumesc.   (MIHALACHE ELENA )
Simplul fapt ca detineti actiuni nu inseamna ca veti primi automat bani de pe urma acestora. Pentru ca o companie sa distribuie bani ca si dividende, trebuie indeplinite doua conditii: 1. compania sa inregistreze profit, nu pierdere si 2. daca se inregistreaza profit, atunci Adunarea Actionarilor sa decida distributia de dividende si nu reinvestirea profitului.

Compania respectiva a fost delistata de la bursa de peste 10 ani, astfel incat noi nu avem informatii despre aceasta. Va trebui sa luati legatura cu compania respectiva pentru informatii, daca aceasta mai exista.
   20-03-2016     

mai multe intrebari
Cautati intrebari in arhiva
  • Afisarea intrebarilor dintr-o anumita luna:  An:   Luna:
  • Cauta intrebari dupa un cuvant cheie sau expresie